ESPN en Sky Sports: Koeman wordt de nieuwe coach van FC Barcelona

ESPN en Sky Sports: Koeman wordt de nieuwe coach van FC Barcelona

17-08-2020 14:38 Laatste update: 15:04
185

Ronald Koeman wordt volgens ESPN definitief de nieuwe coach van FC Barcelona. Hoewel het ontslag van Quique Setién nog niet bevestigd is door de Spaanse club, maakt de sportzender al melding van de aanstelling van de bondscoach van Oranje. Inmiddels maakt ook transferspecialist Gianluca di Marzio van Sky Sports melding van de overstap van Koeman.

Mogelijk wordt Koeman dinsdag al gepresenteerd in Spanje. Eerder op de dag meldde Mundo Deportivo al dat een persoonlijk akkoord tussen Barcelona en Koeman 'slechts een kwestie van tijd is'. De huidige Oranje-coach wordt naar alle waarschijnlijkheid dus de opvolger van Setién, die zijn koffers moet pakken na de met 8-2 verloren Champions League-kwartfinale tegen Bayern München. 

Koeman heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij ooit trainer van Barcelona, de club waar hij 350 wedstrijden voor speelde, wil worden. In zijn contract bij de KNVB staat dan ook een clausule die hem in staat stelt naar de Catalaanse club te vertrekken. In januari werd hij, na het ontslag van Ernesto Valverde, al benaderd door FC Barcelona, maar destijds zwoer hij trouw aan Oranje.