Stoke verrast met komst van 'coronaweigeraar' en haalt schat aan ervaring binnen

Stoke verrast met komst van 'coronaweigeraar' en haalt schat aan ervaring binnen

17-08-2020 18:44
8

John Obi Mikel (33) is volgend seizoen Stoke City-speler. De middenvelder keert terug op de Engelse velden na een avontuur bij Trabzonspor. Zijn vertrek in Turkije, in maart, zorgde voor veel ophef.

Mikel weigerde nog langer voor de club te spelen, aangezien in heel Europa de competities werden stilgelegd vanwege de uitbraak van het coronavirus. Dat werd hem niet in dank afgenomen door Trabzonspor, dat het contract van Mikel verscheurde. "Dat laat zien hoe men daar denkt", liet Mikel destijds weten. "Het laat zien dat ze gewoon niks geven om mensenlevens. Wat er omgaat in de wereld interesseert ze niet. Het gaat alleen maar om het winnen van de competitie."

Mikel wordt volgend seizoen ploeggenoot van Nederlander Bruno Martins Indi. Mikel speelde in Engeland eerder al voor Chelsea en Middlesbrough. Stoke-coach Michael O'Neill is blij met de komst van Mikel. "We hebben vier uur gepraat en hij heeft ons duidelijk gemaakt terug te willen keren naar de Premier League", vertelt O'Neill in een eerste reactie op de clubwebsite. "Hij wil zijn carrière eindigen in de Premier League en hopelijk kan hij dat doen bij Stoke City."

De Nigeriaan brengt een bak aan ervaring met zich mee. Hij kwam 370 keer in actie voor Chelsea, waar hij meerdere prijzen wist te winnen. In totaal kwam Mikel daarnaast tot 91 optredens in het nationale elftal van Nigeria.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s