'Messi geeft gehoor aan verzoek Koeman en onderbreekt familievakantie'

'Messi geeft gehoor aan verzoek Koeman en onderbreekt familievakantie'

20-08-2020 13:38 Laatste update: 13:53
99

Lionel Messi heeft zijn vakantie afgebroken voor een gesprek met Ronald Koeman. Dat melden TyC Sports en COPE. De Argentijnse vedette en de nieuwe trainer uit Nederland ontmoeten elkaar donderdag in Barcelona.

Messi pakte na de Champions League-vernedering tegen Bayern München (2-8) zijn koffers voor een familievakantie in Cerdanya, vlakbij de grens met Frankrijk en Andorra. In de tussentijd stond FC Barcelona in brand: trainers Quique Setién en technisch directeur Éric Abidal werden ontslagen, terwijl Koeman woensdag als nieuwe trainer werd gepresenteerd in Camp Nou.

Op die persconferentie gaf Koeman meerdere keren aan dat hij snel in gesprek wil met Messi. Hij ziet een belangrijke rol weggelegd voor de 33-jarige aanvoerder, die dermate ongelukkig zou zijn met de situatie bij Barça dat hij deze zomer een vertrek overweegt.

Messi heeft volgens Argentijnse en Spaanse media gehoor gegeven aan het verzoek van Koeman. Hij heeft zijn vrouw Antonella en zonen Thiago, Matteo en Ciro achtergelaten om een bliksembezoek te brengen aan Barcelona, waar hij Koeman zal ontmoeten. Ook Luis Suárez en Jordi Alba verblijven overigens in bergdorp Cerdanya, ver weg van de onrust.