Buijs voorspelt sleutelrol voor Robben: 'Dat gaat dan ook zeker gebeuren'

Buijs voorspelt sleutelrol voor Robben: 'Dat gaat dan ook zeker gebeuren'

22-08-2020 23:33
28

Danny Buijs, trainer van FC Groningen, hoopt dat Arjen Robben in de komende weken nog meer kan laten zien. Dat zegt hij tegenover VoetbalPrimeur. De ster van de noorderlingen maakte in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Almere City zijn rentree en speelde een half uur mee.

Buijs kan niet wachten tot Robben honderd procent fit is. "Wij hebben op de training al kunnen zien wat zijn niveau is en je hoopt dat hij dat in de wedstrijden ook kan laten zien", zegt de oefenmeester voor de camera van VoetbalPrimeur. "Dat gaat ook zeker gebeuren. Voor nu hopen we dat hij fit blijft en dat hij dit kan uitbouwen. Dat is het belangrijkste."

Wedden

Meer odds

De verwachting is dat de teruggekeerde Bedummer een sleutelrol gaat vervullen in het Groningse team. "Dat hij specifieke kwaliteiten heeft is duidelijk, daar hoef je niet voor gestudeerd te hebben", zegt Buijs. "Maar hij is ook afhankelijk van jongens om zich heen. De bal krijgen op het juiste moment of op zijn juiste been, dat soort dingen."

"Maar ik maak me daar geen zorgen over", gaat de trainer verder. "In deze wedstrijd zie je ook al op een paar momenten dat hij geniale kwaliteiten heeft en als hij fit is kan dat steeds meer gezien worden. We hopen dat hij nog heel lang bij ons blijft."

Check hieronder het hele interview!