'Barça heeft twintig miljoen én Suárez over voor Ajax-middenvelder Van de Beek'

'Barça heeft twintig miljoen én Suárez over voor Ajax-middenvelder Van de Beek'

23-08-2020 08:18 Laatste update: 11:14
405

FC Barcelona en Ajax denken aan een ruildeal. De Spaanse grootmacht wil er alles aan doen om Donny van de Beek naar Camp Nou te halen en heeft daar een zak geld én Luis Suárez voor over.

Het is een publiek geheim dat Barcelona zeer gecharmeerd is van Ajax-middenvelder Van de Beek, maar de club uit Catalonië heeft op dit moment niet de financiële middelen om de Nederlander naar Camp Nou te halen. Barça is daarom van plan om Suárez in te zetten in een ruildeal, zo weet El Mundo Deportivo. Barcelona zou twintig miljoen euro én de Uruguayaanse spits overhebben om Van de Beek naar Spanje te halen.

Koeman wil extra ruimte maken voor nieuwe spelers door onder meer Arturo Vidal en Ivan Rakitic te laten vertrekken. Van de Beek zou de gemiddelde leeftijd op het Barcelona-middenveld naar beneden brengen en nog belangrijker: scorend vermogen toevoegen aan het elftal van Koeman. Bronnen 'uit de omgeving van Van de Beek' hebben tegen het Spaanse medium verteld dat de middenvelder openstaat voor een avontuur bij de club.

Suárez kan wel roet in het eten gooien voor de Spaanse club. De spits kan zelf beslissen over zijn toekomst en twijfelt naar verluidt om Barcelona te verlaten. Het contract van de aanvaller in Camp Nou loopt nog door tot medio 2021.