'Gesprek met Koeman gaf Messi het laatste zetje richting Barcelona-uitgang'

'Gesprek met Koeman gaf Messi het laatste zetje richting Barcelona-uitgang'

25-08-2020 22:29
155

Vanuit Spanje regent het berichten over Lionel Messi, maar nu wordt ook de naam van trainer Ronald Koeman erbij betrokken. Een gesprek met Koeman zou Messi het laatste zetje richting de exit van FC Barcelona hebben gegeven.

Messi diende dinsdag zijn vertrekwens in bij Barcelona. Naar verluidt wist de Argentijn het na een gesprek met Koeman zeker. De nieuwe trainer van Barcelona zou hem duidelijk hebben gemaakt dat het 'over is met de privileges', zo wordt Koeman geciteerd door AS. Meerdere media uit Spanje maken daar melding van. 

Messi was voor het gesprek met Koeman al niet positief gestemd, maar daarna al helemaal niet. Het gaf hem het laatste zetje om zijn vertrekwens in te dienen, zo klinkt het vanuit meerdere Spaanse hoeken.

De Argentijn heeft ondertussen aangegeven te willen vertrekken, maar hij staat vooralsnog recht tegenover de clubleiding van Barcelona. In het contract van Messi zou een clausule zijn opgenomen waardoor de verbintenis op ieder moment ontbonden kan worden, maar Barcelona heeft een ander verhaal. De club claimt dat Messi voor 30 mei moest laten weten of hij van die clausule gebruik wilde maken, terwijl het kamp van Messi beweert dat de deadline niet gekoppeld is aan een datum, maar aan de datum van de finale van de Champions League. Door de coronacrisis werd de finale pas zondag gespeeld en dus zou Messi gewoon op tijd zijn, vindt hij.

De onrust neemt ondertussen toe in Spanje. Fans hebben zich verzameld rond het Camp Nou en eisen het vertrek van voorzitter Josep Maria Bartomeu, die gezien wordt als de kwade genius achter het vertrek van Messi. Barcelona houdt dinsdagavond nog een spoedvergadering.