Fortuna Sittard verrast weer en plukt 'op en top prof' weg bij PEC Zwolle

Fortuna Sittard verrast weer en plukt 'op en top prof' weg bij PEC Zwolle

27-08-2020 12:25 Laatste update: 12:28
58

Zian Flemming maakt een transfer binnen de Eredivisie. Fortuna Sittard neemt de aanvallende middenvelder over van PEC Zwolle.

Beide clubs hebben de deal donderdag bevestigd. Flemming (22) kreeg afgelopen week te horen dat hij mocht vertrekken bij PEC. Vorig seizoen maakte hij indruk als huurling van NEC, maar in Zwolle was zijn rol na de eerste weken van de voorbereiding uitgespeeld. Flemming tekent voor vier seizoenen bij Fortuna Sittard.

"Zian is een op en top prof", reageert Mike Willems, technisch manager van PEC. "Gezien zijn leeftijd is het voor hem nu belangrijk op een zo hoog mogelijk niveau, zoveel mogelijk speelminuten te maken. Bij PEC Zwolle was dat vooruitzicht voor Zian niet meer aanwezig en dus is deze transfer voor alle partijen een goede uitkomst. Ik wil Zian bedanken voor zijn tijd bij de club en wens hem veel succes in Limburg."

Flemming is na Roel Janssen, Özgür Aktas, Joshua Wehking, Veron Parkes, Yanick van Osch, George Cox (was al gehuurd), Emil Hansson, Mats Seuntjens, Mike van Beijnen en Sebastian Polster de elfde zomerversterking van Fortuna. Daarnaast is de club nog bezig met Ben Rienstra.