Elia verbaasd: 'Streuer en Bruggink zijn vrienden, dus hij moest dat zeggen'

Elia verbaasd: 'Streuer en Bruggink zijn vrienden, dus hij moest dat zeggen'

29-08-2020 12:14 Laatste update: 30-08-2020 13:55
214

Eljero Elia is niet voor het geld naar FC Utrecht gegaan, benadrukt hij nog maar eens. De aanvaller kon ook naar ADO Den Haag en FC Twente, zijn twee andere oude liefdes, maar koos bewust voor het verhaal van Utrecht. Hij vertelt erover bij DAY1, een YouTube-programma van presentator JayJay Boske. 

Dat Elia terugwilde naar Nederland werd maanden geleden al duidelijk. Hij geeft aan dat ADO er alles aan wilde doen om hem naar Den Haag te halen. "Ondertussen had ik ook contact met FC Twente. Ik heb met Ron Jans gesproken. Eerst zeiden ze dat ik voor een proeftraining moest komen. Toen heb ik het even gelaten en daarna wilden ze een gesprek met me", zegt Elia.

"Ik zei: als ik in Nederland ben, laat ik het weten. Mijn zaakwaarnemer heeft een email gestuurd, daarna heb ik drie dagen niets gehoord. Tot in de media kwam dat FC Utrecht interesse had. Toen dat online kwam kreeg ik de volgende ochtend meteen een bericht van Twente."

Het verbaast Elia dat analist Arnold Bruggink zich over de situatie uitsprak. "Het ligt er echt aan voor welk salaris hij komt", zei Bruggink. "Elia is een speler van de buitencategorie. Als hij voor het geld gaat spelen waar de rest ook voor speelt, dan moet hij komen. Je moet er niet extra voor gaan betalen."

'Nog nooit meegemaakt'
"Ik heb dit nog nooit in m'n leven meegemaakt", reageert Elia nu. "Een journalist praat in een televisieprogramma over geld, over wat een speler zou moeten verdienen. Maar ik weet dat Streuer (technisch directeur Twente, red.) en Bruggink vrienden van elkaar zijn. Dus Streuer heeft tegen Bruggink gezegd dat hij dat moest zeggen", denkt Elia. "Ik heb nog nooit een journalist horen praten over hoeveel een speler moet verdienen. Als ik geld wilde hebben, was ik wel naar het buitenland gegaan of was ik bij Basaksehir gebleven. Ik wil gewoon weer plezier in het voetballen."

"Daarom dacht ik erover om terug te gaan naar ADO, maar ik ben er nog niet klaar voor om vechtvoetbal te spelen", zegt Elia. "Er is minder kwaliteit, dus je moet genoegen nemen met wat je hebt. Daarom heb ik niet voor ADO gekozen, dat heb ik ook eerlijk gezegd. Bij Twente was het eigenlijk hetzelfde. Er zitten allemaal huurspelers, dus je weet niet wat je kunt verwachten. Utrecht kwam met een heel strak plan en had al een goed team staan. Ik wist dat ik een toegevoegde waarde kon zijn, ook buiten het veld. Dat ze misschien iets meer kunnen betalen is iets extra's, maar dat is niet de reden geweest. Nu lees je overal dat Eljero Elia een geldwolf is. Eljero dit, Eljero dat."