Barça meldt zich met succes in India: oude Rijkaard-bekende gaat Koeman assisteren

Barça meldt zich met succes in India: oude Rijkaard-bekende gaat Koeman assisteren

29-08-2020 14:17
21

Ronald Koeman heeft zijn technische staf bij FC Barcelona versterkt met Albert Roca. De 57-jarige Catalaan keert terug in Camp Nou en zal gaan fungeren als conditietrainer, maken de Blaugranas zaterdag bekend via de officiële kanalen.

Roca is geen onbekende van de club: tussen 2003 en 2009 werkte hij al samen met toenmalig hoofdtrainer Frank Rijkaard en diens opvolger Pep Guardiola. Later trof hij diezelfde Rijkaard opnieuw bij Galatasaray en de nationale ploeg van Saudi-Arabië. Dit seizoen zou hij aan de slag gaan bij Hyderabad FC uit India: die club toonde zich echter bereid om Roca naar Catalonië te laten vertrekken en krijgt de complimenten van FC Barcelona.

Koeman voegde eerder al Alfred Schreuder en Henrik Larsson toe aan zijn staf. De voorbereiding op het nieuwe seizoen – met of zonder Lionel Messi – zal op maandag 31 augustus van start gaan. Het nieuwe Primera División-seizoen start medio september, maar Barça mag later beginnen, omdat het zijn Champions League-avontuur pas net achter de rug heeft.