Messi staat met z'n rug tegen de muur na FC Barcelona-statement LaLiga

Messi staat met z'n rug tegen de muur na FC Barcelona-statement LaLiga

30-08-2020 14:09 Laatste update: 14:30
198

LaLiga staat aan de kant van FC Barcelona: de clausule in het contract van Lionel Messi is nog altijd geldig en dus heeft de club het volste recht om de Argentijn aan zijn contract te houden. Het kamp van Messi was er juist van overtuigd dat de verbintenis op elk moment verscheurd kon worden.

LaLiga heeft zich met de situatie bemoeid en staat aan de kant van Barcelona: het contract van Messi loopt nog tot 2021 en geïnteresseerde clubs moeten 700 miljoen euro op tafel leggen om de verbintenis af te kopen. Messi kan alleen op die manier vertrekken voor zijn contract afloopt.

Messi is van mening dat die clausule niet meer geldig is, omdat die op 10 juni verlopen zou zijn. LaLiga steunt die lezing niet. Messi, die zondag niet kwam opdagen voor de medische testen van Barcelona, lijkt nu met z'n rug tegen de muur te staan.

Barcelona houdt vanaf het eerste moment al vol en wil Messi niet zonder slag of stoot laten vertrekken. De club doet er alles aan om hem binnenboord te houden en wil het contract van de linkspoot zelfs verlengen.