AZ treft Dinamo Kiev in Oekraïne bij volgende Champions League-horde

AZ treft Dinamo Kiev in Oekraïne bij volgende Champions League-horde

31-08-2020 12:13 Laatste update: 12:22
222

AZ neemt het in de derde voorronde van de Champions League op tegen Dinamo Kiev. De topclub uit Oekraïne is over twee weken gastheer van de Alkmaarders.

AZ zat maandagmiddag in de pot met ploegen die als niet-kampioen een plaats in het hoofdtoernooi van de Champions League willen bemachtigen. De Alkmaarse club was daarbij niet geplaatst en kon drie clubs treffen: Benfica, Dinamo Kiev en AA Gent.

Om 12.13 uur kwam Dynamo Kiev uit de bus als tegenstander. De Oekraïense club eindigde vorig seizoen op de tweede plek in de eigen competitie. De derde voorronde van de Champions League wordt op 15 of 16 september gespeeld. Ook in deze fase van de kwalificatie gaat het om één duel zonder publiek.

Benfica, op papier de zwaarst mogelijke kandidaat-tegenstander van AZ, werd gekoppeld aan PAOK Saloniki. AA Gent treft Rapid Wien. De winnaars van Dinamo Kiev - AZ en AA Gent - Rapid Wien treffen elkaar in de play-offs voor de groepsfase van de Champions League.

AZ is door de zege van vorige week op Viktoria Plzen al zeker van een Europa League-ticket. Om 13.00 uur loot Willem II in dat toernooi en ook daar doet VoetbalPrimeur live verslag van.