Van de Beek-reconstructie van AD: Spurs, Barça, PSG én City visten achter het net

Van de Beek-reconstructie van AD: Spurs, Barça, PSG én City visten achter het net

01-09-2020 08:25
50

Manchester United kreeg op het allerlaatste moment nog volop concurrentie, maar slaagde er alsnog in om de deal met Donny van de Beek te bekrachtigen. Het Algemeen Dagblad heeft een reconstructie van de transfergesprekken gemaakt en concludeert dat de Mancunians van alle gegadigden het meest daadkrachtig waren.

De interesse vanuit sluimerde al langer, maar Manchester United moest afgelopen weekend plotseling aan de bak: diverse 'kapers op de kust' probeerden Van de Beek voor de neus van The Red Devils weg te grissen. Tottenham Hotspur werd al genoemd, maar volgens het AD meldden ook FC Barcelona, Manchester City en Paris Saint-Germain zich nog in extremis.

Van de Beek koos echter voor Old Trafford: de negenvoudig Oranje-international had toen al een FaceTime-gesprek met Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjaer achter de rug. Het AD spreekt van een 'prettige kennismaking' met de Noor, die 'liet doorschemeren de nummer 10 ook vooral als nummer 10 te zien, hoewel hij op meer posities op het middenveld uit de voeten kan'.

Na dit onderhoud ging het snel: Van de Beek werd zaterdag aan de kant gehouden tijdens Ajax-Eintracht Frankfurt, bereikte zondag om 14.00 uur een akkoord met zijn nieuwe werkgever en hoorde vijf uur later dat ook de clubs eruit waren. Ajax verkoopt de zelf opgeleide speler voor maximaal 45 miljoen euro: Van de Beek gaat voor vijf jaar tekenen en zal 120 duizend euro per week opstrijken.