Messi blijft mogelijk tóch bij Barcelona: vader Jorge verrast met kort statement

Messi blijft mogelijk tóch bij Barcelona: vader Jorge verrast met kort statement

03-09-2020 13:23 Laatste update: 13:50
51

De kans is serieus aanwezig dat Lionel Messi tóch onder Ronald Koeman gaat voetballen bij FC Barcelona. Vader Jorge Messi zet de deur open na een tweede gesprek met Barça-president Josep Maria Bartomeu.

Het leek in kannen en kruiken: Messi voelde zich geen speler van Barça meer, zegde zijn contract eenzijdig op en werd nadrukkelijk gelinkt aan Manchester City. Nu lijkt hij tóch in Camp Nou te blijven. Een dag nadat vader Jorge zei dat het een 'moeilijk' verhaal zou worden, laat hij donderdagmiddag een ander geluid horen.

"Ja", reageert Jorge Messi op de vraag of het een optie is dat Leo nog een jaar blijft en dan transfervrij vertrekt. Hij stapte vervolgens in zijn auto. Het seizoen 2020/2021 staat bij Barça dus mogelijk in het teken van de afscheidstournee van Messi. 

Het lijkt erop dat Bartomeu het kamp-Messi met steun van zijn juridische team heeft gedwongen om andere opties dan een snelle breuk te overwegen. Barça houdt vast aan de ontsnappingsclausule van 700 miljoen euro in het contract van de 33-jarige Argentijn. Argentijnse media meldden donderdagochtend al dat er beweging is rond Messi.