'KNVB neemt verzwegen test hoog op: amateur voor twee maanden geschorst'

'KNVB neemt verzwegen test hoog op: amateur voor twee maanden geschorst'

04-09-2020 17:34 Laatste update: 18:04
38

Een amateurvoetballer uit het Zuid-Hollandse Groot-Ammers moet een verzwegen coronatest bekopen met een fikse schorsing. De KNVB wil de betreffende speler voor twee maanden verbannen van de amateurvelden.

De speler deed - kort na zijn vakantie naar Hongarije - mee in een wedstrijd tussen lagere elftallen van VV Groot-Ammers en SV Meerkerk: hij had van tevoren een coronatest gedaan, maar verzuimde om dit door te geven. In de rust van de wedstrijd bleek dat deze test positief was uitgevallen. Het treffen werd vervolgens direct stilgelegd.

Nu wacht de amateur in kwestie een schorsing van twee maanden: de KNVB heeft hem vrijdag een schikkingsvoorstel gedaan, schrijft De Telegraaf. "Dit vanwege wangedrag/onbehoorlijk gedrag als gevolg van het (tegen de richtlijnen van het RIVM) deelnemen aan een wedstrijd terwijl hij zich heeft laten testen", wordt een woordvoerder van de voetbalbond geciteerd.

De speler zelf kan nog beroep aantekenen. Als de schorsing blijft staan, is hij gedurende twee maanden niet welkom bij zijn club.