'Een paar jaar geleden hebben wij bij Oranje ook om Ten Cate gevraagd'

'Een paar jaar geleden hebben wij bij Oranje ook om Ten Cate gevraagd'

06-09-2020 12:39
91

De spelers van het Nederlands elftal hebben ook na het ontslag van Danny Blind gevraagd om Henk ten Cate als nieuwe bondscoach, vertelt ex-international Wesley Sneijder. Ten Cate zou nu ook naar voren zijn geschoven door de spelers.

Met die onthulling kwam Kees Jansma zondagochtend in de online talkshow van Voetbal International. De spelersraad zou een duidelijke voorkeur voor Ten Cate hebben uitgesproken. "Een paar jaar geleden hebben wij ook om Henk ten Cate gevraagd. Dat was na het vertrek van Danny Blind. Ze waren toen al heel ver met Ten Cate", zegt Sneijder.

Dat ging uiteindelijk niet door, omdat Ten Cate zich na een rommelige selectieprocedure terugtrok. "Ik weet niet hoe Henk er zelf instaat", zegt Sneijder. "Er zijn nu ook andere mensen bij de KNVB, dus misschien is zijn gevoel veranderd. Henk is een goede kandidaat. Frank Rijkaard heeft al jaren niets gedaan en wil ook niet veel meer, denk ik. Welke opties zijn er nog meer? Er zijn er niet veel", zegt Sneijder, die Frank de Boer ook een goede optie vindt.

"Uiteindelijk zal de directie een beslissing nemen. Het is goed om de mening van de spelers te horen, maar de directie moet zelf de knoop doorhakken. Dat moet je niet aan spelers overlaten", aldus Sneijder.