'Oranje zonder Dumfries, liefst acht wijzigingen en één herstelde fout bij Italië'

'Oranje zonder Dumfries, liefst acht wijzigingen en één herstelde fout bij Italië'

07-09-2020 07:02
23

De kans is groot dat het Nederlands elftal met dezelfde elf spelers aantreedt tegen Italië. Dat melden het Algemeen Dagblad en La Gazzetta dello Sport in hun vermoedelijke opstellingen voor de interland van maandagavond in Amsterdam.

Interim-bondscoach Dwight Lodeweges koos vrijdagavond tegen Polen (1-0) voor een sterk veranderde verdediging door de afwezigheid van Matthijs de Ligt, Stefan de Vrij, Daley Blind en de teruggekeerde Denzel Dumfries. Hans Hateboer, Joël Veltman, Nathan Aké lijken hun basisplaats te behouden, naast aanvoerder Virgil van Dijk.

Het middenveld wordt vermoedelijk weer gevormd door Marten de Roon, Frenkie de Jong en Georginio Wijnaldum. In de voorste linie worden Steven Bergwijn, Memphis Depay en Quincy Promes verwacht. Perr Schuurs, Owen Wijndal en Mohamed Ihattaren kunnen maandagavond hun Oranje-debuut maken.

Italië, dat de de nieuwe Nations League-campagne vrijdagavond begon met een 1-1 gelijkspel tegen Bosnië, start volgens La Gazzetta dello Sport met liefst acht wijzigingen. Serie A-topscorer Ciro Immobile staat in de punt van de aanval, met naast hem Nicolò Zaniolo en Moise Kean. Giorgio Chiellini keert na het foutje van bondscoach Roberto Mancini terug in de basis.

Nederland en Italië trappen om 20.45 uur af in de Johan Cruijff Arena.

De verwachte opstellingen:

Nederland: Cillessen; Hateboer, Veltman, Van Dijk, Aké; De Roon, De Jong, Wijnaldum; Bergwijn, Memphis, Promes.

Italië: Donnarumma; Di Lorenzo, Bonucci, Chiellini, Spinazzola; Jorginho, Locatelli, Barella; Zaniolo, Immobile, Kean.