'Koeman kent me al van Jong Oranje, ik ben benieuwd hoe het gaat als ik terugkom'

'Koeman kent me al van Jong Oranje, ik ben benieuwd hoe het gaat als ik terugkom'

08-09-2020 11:19
35

Ludovit Reis zal voor altijd verbonden blijven aan één van de zwartste bladzijdes uit de FC Barcelona-geschiedenis: de twintigjarige Haarlemmer zat op de bank tijdens de historische 8-2 tegen Bayern München. Reis hoopt echter op betere tijden in Camp Nou.

De jeugdinternational verruilde FC Groningen afgelopen zomer voor FC Barcelona en zat tijdens de Champions League-wedstrijden tegen Napoli en Bayern voor het eerst bij de wedstrijdselectie. Dat heuglijke feit werd echter overschaduwd door het pak slaag tegen Der Rekordmeister. "Je mag mee voor zo'n belangrijke wedstrijd en dan zo verliezen", aldus Reis in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Die 8-2 heeft het ook wel verpest." Na afloop heerste totale ontreddering in de kleedkamer. "Wat moet je na een 8-2 nederlaag ook zeggen? Deze nederlaag heeft iedereen geraakt. Maar het is gebeurd en we kunnen er niet in blijven hangen."

Barça is namelijk begonnen aan een nieuw hoofdstuk: Ronald Koeman heeft trainer Quique Setién opgevolgd en Reis ruikt zijn kans. "Ik ben blij met zijn aanstelling. Hij kent de club. Als bondscoach heeft hij het goed gedaan. Hij kent me van Jong Oranje, dus ik ben benieuwd hoe het gaat als ik terugkom."

De controleur sloot vorig seizoen aan bij FC Barcelona B, maar mocht al ruiken aan het grote werk: het heeft hem hongerig gemaakt. "In Lissabon dacht ik: dit moet mijn podium worden. Als je dat meemaakt, wil je zulke wedstrijden ook spelen", aldus Reis. "Ik zit, train en speel bij de grootste club met de beste spelers. Dan kun je nog veel beter worden. Daarvoor ben ik in Barcelona."