Nieuws van Ajax: Blind mag na twee weken rust weer volledig meetrainen

Nieuws van Ajax: Blind mag na twee weken rust weer volledig meetrainen

08-09-2020 16:50 Laatste update: 16:58
276

Daley Blind mag weer op volle kracht meetrainen met Ajax, hebben de Amsterdammers dinsdag laten weten. De routinier nam de afgelopen weken rust nadat zijn ingebouwde defibrillator op 25 augustus afging tijdens Ajax-Hertha BSC.

Blind kon ook niet meespelen met het Nederlands elftal, maar heeft de training inmiddels hervat, meldt Ajax. De Amsterdammers hebben Blind medisch laten onderzoeken nadat hij uitviel tegen Hertha BSC. De testresultaten zijn inmiddels binnen: Ajax ziet geen reden om de dertigjarige linkspoot nog langer aan de kant te houden.

Ajax begint op zondag 13 september aan het nieuwe Eredivisie-seizoen met een uitwedstrijd tegen Sparta. Of Blind dan weer van de partij kan zijn, is vooralsnog niet duidelijk. De 68-voudig international werd in december 2019 voor het eerst getroffen door hartproblemen: deze kwamen tijdens het Champions League-duel met Valencia aan het licht. Toen stond hij ook een aantal weken buitenspel: sindsdien voetbalt Blind met een ingebouwde defibrillator.