De Bruyne volgt Van Dijk op en schrijft stukje Manchester City-geschiedenis

De Bruyne volgt Van Dijk op en schrijft stukje Manchester City-geschiedenis

08-09-2020 20:42 Laatste update: 20:45
45

Kevin De Bruyne heeft er weer een prijs bij. De Rode Duivel is door de spelers van de Premier League verkozen tot Speler van het Jaar. Het is de eerste keer dat een speler van Manchester City die award in ontvangst mag nemen.

Eerder verkozen de media nog Jordan Henderson van Liverpool tot Speler van het Jaar, maar de voetballers van de Premier League dachten daar anders over. Zij vonden De Bruyne het afgelopen seizoen de beste speler van de Premier League.

Voor Manchester City kwam de Bruyne het afgelopen seizoen 35 keer in actie in de Premier League. Daarin was hij goed voor 13 doelpunten en 20 assists. Door die sterke prestaties is De Bruyne de eerste speler van Manchester City ooit die tot Speler van het Jaar is verkozen.

Op de erelijst volgt De Bruyne Virgil van Dijk op. Ook een jaar eerder ging de prijs naar Liverpool. Toen sleepte Mohamed Salah de award in de wacht. 

De Bruyne staat ook in het Team van het Jaar. Dat bestaat naast de Belg ook uit: Nick Pope, Trent Alexander-Arnold, Virgil van Dijk, Caglar Söyüncu, Andrew Robertson, David Silva, Jordan Henderson, Jamie Vardy, Pierre-Emerick Aubameyang en Sadio Mané.