Groningen heeft nieuwe spits binnen: Noors jeugdinternational tekent contract

Groningen heeft nieuwe spits binnen: Noors jeugdinternational tekent contract

09-09-2020 22:04 Laatste update: 22:17
49

FC Groningen heeft de nieuwe spits eindelijk binnen: Jörgen Strand Larsen (20) moet volgend seizoen de doelpunten gaan maken in het Hitachi Capital Mobility Stadion. De jeugdinternational van Noorwegen tekent een contract voor vier seizoenen, met een optie voor nog een seizoen.

Dat maakt Groningen via officiële kanalen bekend. Strand Larsen komt over van Sarpsborg 08 FF. De spits speelde afgelopen maandag nog met Jong Noorwegen tegen Jong Oranje. Dat duel eindigde in een 2-0 overwinning voor Nederland. 

"Zoals bekend hebben we de tijd genomen om te komen tot de voor ons beste optie", geeft technisch directeur Mark-Jan Fledderus aan in een eerste reactie. "We zijn zorgvuldig te werk gegaan om zo bij de juiste spits uit te komen. We wilden een zo compleet mogelijke spits aantrekken, binnen onze mogelijkheden."

Kwaliteit boven snelheid
Groningen nam flink de tijd in de zoektocht naar een nieuwe spits, zo geeft ook Fledderus toe. "Hoewel de roep om een spits met de dag toenam, wilden wij vooral een goede keuze maken. Kwaliteit boven snelheid. We wilden honderd procent overtuigd zijn van de keuze die we zouden maken. We hadden daarbij meerdere opties. Het was een keuze uit een lijst met spitsen, die bewezen hebben doelpunten te kunnen maken, en een lijst met jongens die de voorwaarden en potentie hebben om te gaan scoren."

Fledderus twijfelt er niet aan dat Strand Larsen gaat slagen bij de club. "Jörgen zal zich moeten aanpassen en misschien tijd nodig hebben om zich verder te ontwikkelen, daarbij zullen wij hem moeten helpen. Voor ons staat één ding wel vast: deze jongen heeft de kwaliteiten een heel goede spits te worden en misschien gaat dat snel en misschien heeft hij net wat meer tijd nodig."