AZ presenteert derde zomerversterking: 'Het heeft lang geduurd, nu is het rond'

AZ presenteert derde zomerversterking: 'Het heeft lang geduurd, nu is het rond'

11-09-2020 18:23
73

AZ heeft Jesper Karlsson definitief binnen, zo meldt de club. Karlsson is een 22-jarige aanvaller die overkomt van het Zweedse IF Elfsborg. Hij tekent in Alkmaar een contract voor vijf seizoenen, tot 2025.

"Het heeft lang geduurd, maar nu is het rond. Ik ben heel blij", zegt de aanvaller blij op de clubsite van AZ. "Deze transfer betekent veel voor me, want ik droomde er als kind al van om buiten Zweden te voetballen. Nu komt die droom uit."

Ook directeur voetbalzaken Max Huiberts reageert op de transfer van Karlsson naar AZ. "Jesper is een creatieve speler met scorend vermogen", zegt hij. "We zijn dan ook heel blij dat we hem voor vijf jaar hebben kunnen vastleggen. Hij heeft in Zweden bij zijn club en de nationale teams laten zien dat hij het niveau heel goed aan kan. Jesper zal de druk opvoeren bij onze huidige aanvallers. Gezonde concurrentie is altijd goed."

Volgens Zweedse media kost Karlsson AZ 2,5 miljoen euro. 'AZ doet - zoals gebruikelijk - geen uitlatingen over de transfersom die met de overgang van Karlsson gemoeid is', laat de club zelf weten.

Karlsson is de derde zomeraanwinst van AZ. De club versterkte zich al met verdediger Timo Letschert en doelman Hobie Verhulst.