Suárez ontbreekt in wedstrijdselectie Barça: Messi en De Jong wel van de partij

Suárez ontbreekt in wedstrijdselectie Barça: Messi en De Jong wel van de partij

12-09-2020 12:39 Laatste update: 12:44
24

Ronald Koeman heeft zijn eerste wedstrijdselectie als FC Barcelona-coach bekend gemaakt. De Spaanse grootmacht speelt zaterdagavond een oefenwedstrijd tegen Nástic de Tarragona, maar Koeman heeft Luis Suárez daar niet bij nodig.

Koeman gaf eerder al aan geen toekomst te zien voor Suárez bij Barcelona. De Uruguayaanse spits mag vertrekken en is naar verluidt dichtbij een deal met de Italiaanse grootmacht Juventus. Daarnaast leek hij tijdens de eerste training niet volledig fit terug te zijn gekomen van zijn vakantie. Suárez moet eerst een Italiaanse taaltest afleggen alvorens hij de overstap naar Juventus kan maken. Hij komt dan in aanmerking voor een Italiaans paspoort, waardoor hij als EU-speler geregistreerd kan worden.

Wedden

Meer odds

Lionel Messi en Frenkie de Jong behoren wél tot de wedstrijdselectie van Barcelona. Lang leek Messi af te stevenen op een vertrek uit Camp Nou, maar de Argentijnse superster gaat zijn contract bij de club toch uitdienen. Na volgend seizoen loopt hij waarschijnlijk transfervrij de deur uit. De Jong zit als vanzelfsprekend ook bij de selectie voor het oefenduel.

Koeman heeft ook ruimte gemaakt voor de talenten Pedri en Ilaix Moriba.