Schmidt verklaart opvallende reserverol Ihattaren: 'Dat heb ik hem ook gezegd'

Schmidt verklaart opvallende reserverol Ihattaren: 'Dat heb ik hem ook gezegd'

13-09-2020 16:59 Laatste update: 17:07
70

Mohamed Ihattaren ontbreekt zondag aan de aftrap bij FC Groningen - PSV. Op basis van de afgelopen trainingsweek was dat onvermijdelijk, verklaart trainer Roger Schmidt.

"Cody Gakpo en Mauro Júnior hebben een geweldige voorbereiding gedraaid en hebben een streepje voor. Mo is een goede speler. Misschien valt hij in en kan hij dan goed presteren", steekt Schmidt van wal in gesprek met FOX Sports-verslaggever Hans Kraay jr.

Gevraagd naar zijn reserverol, gaf Ihattaren zelf toe dat hij niet alles had gegeven op de training. "Dat is een superantwoord", reageert Schmidt. "Als Mo dat zelf zo ziet, dan is dat heel zelfbewust. Deze week heeft hij na zijn interlandverplichtingen (bij Oranje, red.) niet op het niveau getraind waarop hij dat normaal gesproken doet. Dat heb ik hem ook gezegd. Hij begrijpt het."

Schmidt wil Ihattaren 'helpen', zegt hij. "Dat gaat op een goede manier. Het is belangrijk dat spelers een goede reactie laten zien. Ik hoop dat hij als hij later vandaag mag invallen, nog met een reactie komt."