'Koeman ziet Semedo vertrekken: weg naar Barcelona bijna vrij voor Dest'

'Koeman ziet Semedo vertrekken: weg naar Barcelona bijna vrij voor Dest'

20-09-2020 15:16 Laatste update: 15:29
36

FC Barcelona gaat Nélson Semedo verkopen aan Wolverhampton Wanderers. Dat meldt transferexpert Fabrizio Romano. De aanstaande transfer heeft mogelijk gevolgen voor Ajax en Sergiño Dest.

Wolves is 'één stap verwijderd' van de komst van Semedo, klinkt het. De Premier League-club heeft zaterdag een nieuw bod uitgebracht en Barcelona is bereid mee te werken aan een transfer. Het kamp-Semedo is al met Wolves in gesprek over een contract, waardoor witte rook een kwestie van tijd zou zijn. Met de transfer zou 40 miljoen euro gemoeid zijn.

De transferverhalen over Semedo zijn interessant voor Ajax en Dest. De negentienjarige vleugelverdediger staat in de concrete belangstelling van Bayern München, maar heeft met Barça nog een ijzer in het vuur. Als Semedo is verkocht, klopt de club van trainer Ronald Koeman mogelijk snel aan in Amsterdam. Ook zou Barça pogingen willen wagen voor Eric García én Memphis Depay.

Sinds enkele jaren is zaakwaarnemer Jorge Mendes nauw betrokken bij Wolves, dat is opgeklommen tot de subtop van de Premier League. Officieel heeft de Portugees geen functie bij Wolves, maar de halve selectie en manager Nuno Espírito Santo komen uit zijn stal. Semedo voegt zich waarschijnlijk volgende week bij zijn landgenoten.