Nieuwtje van Hendriks: 'Clubs willen onafhankelijk van KNVB nieuw orgaan vormen'

Nieuwtje van Hendriks: 'Clubs willen onafhankelijk van KNVB nieuw orgaan vormen'

Gepubliceerd: maandag 21 september 2020 om 17:28ma 21-09-2020 om 17:28

De Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie willen het heft in eigen handen nemen, heeft Hélène Hendriks vernomen. Volgens de FOX Sports- en Veronica-presentatrice zijn de clubs van plan om zich te verenigen in één nieuw te vormen collectief.

Momenteel hebben de Eredivisie-clubs én de Keuken Kampioen Divisie-clubs een eigen belangenvereniging. Zij willen in de toekomst echter fuseren tot een nieuw onafhankelijk orgaan. "Ze willen uiteindelijk tot één organisatiestructuur komen, zodat ze eensgezind naar buiten kunnen treden en alles in eigen beheer hebben. Dat betekent dat ze los gaan van de KNVB", legt Hendriks uit voor de Veronica-camera's.

De moeizame besluitvorming en de stroef verlopen gesprekken met de KNVB tijdens de coronacrisis hebben de clubs aan het denken gezet, lijkt het. "Het belangrijkste is: zelf beslissingsbevoegdheid hebben, eensgezind naar buiten treden, een eigen competitieplanning, zelf tv-gelden verdelen. Dus uiteindelijk heb je alles in eigen beheer, zelfs de contacten in Den Haag."

Het zal echter nog even duren voordat de nieuw te vormen 'Nederlandse Voetbal League' een feit is: de betrokken partijen mikken op 2022, maar eerst mogen de clubs nog laten weten hoe ze tegen deze ingreep aan kijken. "Natuurlijk is dat in de afgelopen periode al gepeild. Maar als er een meerderheid is, willen ze daadwerkelijk in actie gaan komen", aldus Hendriks.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws