Almere City doet zaken met Newcastle en huurt Deens jeugdinternational

Almere City doet zaken met Newcastle en huurt Deens jeugdinternational

Gepubliceerd: vrijdag 2 oktober 2020 om 13:47vr 02-10-2020 om 13:47

Almere City neemt Elias Sörensen op huurbasis over van Newcastle United. De Deense aanvaller maakt het seizoen af bij de club uit de Keuken Kampioen Divisie.

Sörensen is een Deens jeugdinternational en scoorde afgelopen seizoen nog twee keer voor dat elftal. Hij maakte in zijn eerste seizoen bij Newcastle United O23 indruk: hij wist twintig doelpunten te maken. Hij zat al een aantal keer dicht tegen een debuut bij Newcastle aan. "Ik heb veel over de club gehoord, onder meer van mijn landgenoot Frederik Helstrup", begint Sörensen op de clubwebsite van Almere.

"Hij vertelde dat er hier een heel mooi project gaande is. Die indruk krijg ik ook nu ik hier voor het eerst ben. Het ziet er allemaal fantastisch uit en qua faciliteiten is alles perfect geregeld. Ik hoop mezelf bij Almere City FC verder te kunnen ontwikkelen en veel goals te scoren. Met de ploeg willen we meestrijden om promotie. Ik kan niet wachten om te beginnen", aldus Sörensen.

Teun Jacobs, de technisch manager van Almere, is tevreden. "Elias is een spits die als aanspeelpunt kan fungeren, maar ook een speler die goed uit de voeten kan met ruimte achter de verdediging van de tegenstander. Hij heeft de nodige ervaring opgedaan in Newcastle United O23 – waar hij veelvuldig scoorde – en als Deens jeugdinternational. Daarmee is Elias een goede aanvulling op de spelers die we al hebben."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws