Van Bommel: 'Je moet durven toegeven dat sommige kritiek ook terecht was'

Van Bommel: 'Je moet durven toegeven dat sommige kritiek ook terecht was'

02-10-2020 23:08
107

Mark van Bommel kreeg veel kritiek te verwerken na zijn ontslag bij PSV. De voormalig trainer van de Eindhovenaren zou obsessief zijn, manipulerend te werk gaan en diverse mensen geschoffeerd hebben.

De hoofdrolspeler zelf blikt in gesprek met De Telegraaf terug op die tijd. "Het vervelende was dat daarbij alleen maar anonieme bronnen werden opgevoerd. Er is zoveel onzin verteld en ik kon me daar niet eens tegen verweren. Dat heeft me pijn gedaan. PSV blijft toch mijn club."

Van Bommel stelt zich echter ook kwetsbaar op. "Tegelijkertijd moet je ook kritisch naar jezelf kijken en durven toegeven dat sommige kritiek terecht was. Ik had de lat heel erg hoog gelegd, terwijl de organisatie daar blijkbaar niet aan toe was. Het ging me te langzaam. En dan gaan mensen je zien als obsessief."

De situatie zat de Limburger niet lekker. "Prettig was het niet", legt Van Bommel uit. "Nu pas sta ik erboven. Wat dat betreft helpt de tijd. Het is heel jammer dat het zo is gelopen. Ik heb niet meer met de directie of rvc gesproken. Maar ik loop er niet voor weg. Vergeven is makkelijker dan vergeten."