'Dubbeldeal Juventus: Fiorentina-aanvaller naar Turijn, Douglas Costa naar Bayern'

'Dubbeldeal Juventus: Fiorentina-aanvaller naar Turijn, Douglas Costa naar Bayern'

05-10-2020 07:37
10

Juventus is nog druk bezig op de transfermarkt. De Oude Dame staat op het punt om Federico Chiesa over te nemen van Fiorentina én zwaait Douglas Costa uit. De Braziliaanse aanvaller is op weg naar Bayern München.

Dat meldt Sky Sport Italia. Chiesa wordt gezien als een van de grootste Italiaanse talenten van het moment. Juventus huurt de aanvaller voor twee seizoen en heeft een optie tot koop van in totaal vijftig miljoen euro bedongen. Chiesa wordt maandag medisch gekeurd in Turijn en heeft al een persoonlijk akkoord bereikt. Hij gaat zijn handtekening zetten onder een contract tot de zomer van 2025.

De deal tussen Juventus en Fiorentina is een complexe. De Oude Dame betaalt voor het eerste jaar van Chiesa bij de club twee miljoen euro, terwijl het tweede seizoen acht miljoen over wordt gemaakt naar de club uit Florence. Vervolgens kan Chiesa voor vijftig miljoen definitief overgenomen worden. 

Douglas Costa lijkt op het laatste moment nog te vertrekken uit Turijn. De aanvaller is naar verluidt dichtbij een overstap naar Bayern, waar hij in het verleden al actief was.