Klaiber en Klaassen maken eerste minuten voor Ajax: gelijkspel tegen AZ

07-10-2020 15:52 Laatste update: 17:37
223

Davy Klaassen heeft zijn rentree bij Ajax niet kunnen opluisteren met een overwinning. Een oefenwedstrijd tegen AZ, waarin ook Sean Klaiber zijn eerste minuten maakte voor de Amsterdammers, eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Met Klaas Jan Huntelaar in de spits en Lassina Traoré als nummer 10 daarachter had Ajax in het eerste half uur moeite het spel te maken. AZ, dat met de reserves en een aantal spelers van Jong aantrad, was niet gekomen om het spel te maken maar was wel de ploeg die op voorsprong kwam. Thijs Oosting volleerde een voorzet vanaf de rechterkant van Fons Gemmel achter Maarten Stekelenburg.

Na de 0-1 werd Ajax sterker en raakte Klaiber, die als rechtsback geposteerd stond, met een hard schot de paal. Onder aanvoering van de bedrijvige Davy Klaassen viel vlak voor rust de gelijkmaker. Die kwam bijna volledig op het conto van David Neres: de Braziliaan ontfutselde een AZ'er de bal, gaf een fraaie steekbal op Traoré en zag hoe de Burkinees het klusje vakkundig afrondde: 1-1.

In de tweede helft waren de Amsterdammers de bovenliggende partij. Klaassen, die als nummer 6 stond opgesteld en opviel met veel balveroveringen en een aantal intelligente passjes, speelde na rust als aanvoerder en zag hoe zijn ploeggenoten kansen lieten liggen op de 2-1. Zo raakten de ingevallen Zakaria Labyad en ook Neres de paal nog.

Uiteindelijk wist geen van beide ploegen nog een beslissing te forceren en kwam AZ eigenlijk het beste weg met de eindstand van 1-1. Komend weekeinde zullen beide ploegen vanwege de interlands niet in actie komen, maar over anderhalve week staan er weer Eredivisie-duels op het programma voor de twee clubs uit Noord-Holland. AZ speelt thuis tegen VVV-Venlo, Ajax treft sc Heerenveen in de Johan Cruijff Arena.