Berghuis gaat voor vaste Oranje-plek: 'Beslissend zoals je dat bij je club doet'

Berghuis gaat voor vaste Oranje-plek: 'Beslissend zoals je dat bij je club doet'

08-10-2020 07:45
87

Steven Berghuis kreeg woensdagavond de kans van Frank de Boer in de oefenwedstrijd tegen Mexico. De Feyenoord-aanvoerder hoopt een plek af te kunnen dwingen in Oranje, al ging het tegen El Tri niet helemaal naar wens.

Berghuis begon als rechtsbuiten tegen Mexico, maar kwam niet verder dan één schot op doel. "Je krijgt je kans in de basis, daar werk je keihard voor bij de club", begint Berghuis na de wedstrijd voor de camera van de NOS. "Dan wil je ook het verschil maken, beslissend zijn zoals je dat bij je club ook doet. Dat is me vanavond helaas niet gelukt, naar dat moment ben ik wel op zoek."

De Feyenoord-aanvoerder wil een plek afdwingen in het Nederlands elftal en blijft daar alles voor doen. "Die status, die plek in het elftal heb je nog niet. Dat is een van mijn doelstellingen, om belangrijk te kunnen zijn voor deze ploeg. Om wat toe te kunnen voegen. Dan ben je op zoek naar momentjes in de aanval waar je het verschil kan maken. Ik had één schot op goal en daar bleef het bij. Je bent op zoek naar nét even wat meer",sluit Berghuis af.