'Erg verrast' NAC getroffen door coronavirus: streep door topper in Doetinchem

'Erg verrast' NAC getroffen door coronavirus: streep door topper in Doetinchem

08-10-2020 15:26 Laatste update: 17:39
84

De topper in de Keuken Kampioen Divisie tussen De Graafschap en NAC Breda gaat niet door. Dat melden beide clubs donderdag. Bij NAC is een aantal coronabesmettingen geconstateerd.

De Graafschap zou NAC vrijdagavond ontvangen op De Vijverberg. De topper gaat echter niet door, bevestigen de clubs: in de selectie van NAC gaat het om meerdere spelers die positief zijn getest op het coronavirus. Bovendien zou trainer Maurice Steijn getroffen zijn, aldus BN DeStem.

Wedden

Meer odds

Alle spelers zijn tot in elk geval dinsdag in thuisquarantaine geplaatst om verder besmettingsgevaar te voorkomen, zo is besloten na overleg tussen NAC, de clubarts, de bondsarts van de KNVB en de GGD in Breda. Na dinsdag volgen nieuwe tests.

NAC spreekt van 'een donderslag bij heldere hemel'. "Wij zijn erg verrast door de positieve testen", reageert algemeen directeur Mattijs Manders op de clubsite. "Het virus laat zien dat op het moment dat je het niet verwacht, het hard om zich heen kan slaan."

Dinsdag ging er vanwege een coronageval bij FC Den Bosch ook al een streep door de wedstrijd tussen de Brabantse club en Almere City. Die wedstrijd wordt ingehaald op 15 oktober. In de Eredivisie ging vorige week RKC - PEC Zwolle niet door, omdat bij de club uit Waalwijk vier spelers corona hadden.

De KNVB moet nog een nieuwe datum prikken voor het duel tussen De Graafschap en NAC.