Bosz: 'We hebben contact gehouden, Götze wilde graag naar Leverkusen komen'

Bosz: 'We hebben contact gehouden, Götze wilde graag naar Leverkusen komen'

09-10-2020 14:15 Laatste update: 15:25
210

Bayer Leverkusen was ook in de race voor Mario Götze. De club van trainer Peter Bosz hield lang contact met de aanvallende middenvelder, maar koos er uiteindelijk voor om met Florian Wirtz talent van eigen bodem de voorkeur te geven.

Bosz sprak met Götze nadat zijn contract afliep bij Borussia Dortmund. De twee kenden elkaar nog van hun gezamenlijke periode bij BVB. "Hij wilde graag naar Leverkusen komen, maar wij hebben op die positie ook de jonge Florian Wirtz rondlopen", vertelt de voormalig trainer van Ajax tegen De Telegraaf. "Dan is het zo dat de club zegt: we willen hem verder ontwikkelen."

Wedden

Meer odds

Dat de Duitse wereldkampioen van 2014 uiteindelijk een contract in het Philips Stadion ondertekende had Bosz niet zien aankomen. "Iemand als Mario Götze verwacht je bij een grote club in een groot voetballend. PSV is wel een grote club, maar in een wat kleiner voetballand."

Naast Götze heeft PSV nog twee spelers gehaald die ook op het lijstje van de 56-jarige trainer uit Apeldoorn stonden. "Fein staat er in Duitsland heel goed op, maar ik ben nog meer benieuwd naar Sangaré. Dat is een hele goede speler, daar heb ik ook naar gekeken. Het wordt interessant om te zien hoe Schmidt dat allemaal gaat wegzetten."