Bosz adviseert Schmidt over Götze: 'Dan past hij goed in het Nederlandse voetbal'

Bosz adviseert Schmidt over Götze: 'Dan past hij goed in het Nederlandse voetbal'

09-10-2020 16:33
47

Peter Bosz verwacht veel van Mario Götze in de Eredivisie. De trainer van Bayer Leverkusen werkte bij Borussia Dortmund al samen met de aanvallende middenvelder, die tot ieders verrassing een contract heeft getekend bij PSV.

In 2016 keerde Götze terug bij Dortmund nadat hij bij Bayern München speelde. Toen kreeg Bosz hem onder zijn hoede. "Mario is een heel intelligente voetballer", vertelt de ex-trainer van Ajax aan De Telegraaf. "Hij had de pech dat hij kampte met een stofwisselingsziekte en zag er daardoor opgeblazen uit. Dat was ook niet zo gek, want hij hield door die ziekte vijf liter vocht vast. Dat is ontzettend veel. Als je hem nu ziet, dan is dat een groot verschil. Hij ziet er heel afgetraind uit."

Wedden

Meer odds

Bosz vindt dat de maker van de winnende goal in de WK-finale van 2014 als nummer tien gebruikt moet worden. "Hij is geen spits, zoals hij de laatste jaren veel is gebruikt. Ik vind ook niet dat hij vanaf de zijkanten moet spelen. Hij moet centraal op het veld staan. Mario is iemand die de oplossingen ziet en technisch in staat is om dat ook uit te voeren. Een snelle denker, met snelle voeten. Ik denk ook dat hij uitstekend zal passen in het Nederlandse voetbal."