Oranje krijgt kleur op de wangen en houdt punt over aan gevecht met Italië

Oranje krijgt kleur op de wangen en houdt punt over aan gevecht met Italië

14-10-2020 22:37
147

Het Nederlands elftal heeft een punt overgehouden aan de enerverende Nations League-wedstrijd tegen Italië. In Bergamo werd het 1-1 door goals van Lorenzo Pellegrini en Donny van de Beek.

Bondscoach Frank de Boer verraste voor de aftrap met een vijfmansverdediging die - zo benadrukte hijzelf - tijdens de wedstrijd kon worden omgezet naar het vertrouwde 4-3-3-systeem. In de beginfase oogde het onwennig bij Oranje, dat na een kwartier op achterstand kwam. Hans Hateboer verloor Lorenzo Pellegrini uit het oog en de Italiaanse middenvelder passeerde Jasper Cillessen na een fraaie pass van Nicolò Barella.

De Italiaanse dreun was benzine voor Oranje, dat plotseling alle schroom van zich afgooide en steeds beter in de wedstrijd kwam. Na een mogelijkheid voor Ciro Immobile nam de ploeg van De Boer het heft in handen, resulterend in twee goede kansen voor Luuk de Jong. Het was echter Donny van de Beek die de gelijkmaker met wat geluk op het scorebord zette: 1-1. Het was de eerste treffer sinds het aantreden van De Boer.

De vermakelijke wedstrijd in Bergamo kreeg in de tweede helft een passend vervolg: Nederland en Italië bestookten elkaar in hoog tempo. Namens Oranje was Memphis Depay dichtbij, maar het schot van de spits in de lange hoek werd met een uiterste krachtsinspanning naast getikt door doelman Gianluigi Donnarumma. Aan de andere kant had Hans Hateboer alle geluk van de wereld dat zijn fout niet werd afgestraft door de normaal zo dodelijke Immobile.

Oranje kon het hoge niveau niet tot het laatste fluitsignaal vasthouden en werd steeds verder naar achteren gedrukt. Leonardo Bonucci, Manuel Locatelli en Immobile haalden de trekker echter niet over, en ook aan Georginio Wijnaldum was een schietkans niet besteed. Door het gelijkspel en de dikke zege van Polen op Bosnië en Herzegovina is Oranje nu de nummer drie van de Nations League-groep.

1. Polen 4-7
2. Italië 4-6
3. NEDERLAND 4-5
4. Bosnië-Herzegovina 4-2