Hoofdrolspeler Traoré: 'Ik wil eerste spits worden en probeer boodschap te sturen'

Hoofdrolspeler Traoré: 'Ik wil eerste spits worden en probeer boodschap te sturen'

Gepubliceerd: zondag 25 oktober 2020 om 07:07zo 25-10-2020 om 07:07

Lassina Traoré had zaterdag met vijf goals en drie assists een groot aandeel in de historische 0-13 zege van Ajax bij VVV-Venlo in de Eredivisie. De negentienjarige Burkinees hoopt een signaal te hebben afgegeven aan trainer Erik ten Hag.

"Zulke uitslagen maak je vooral in de jeugd mee", zegt Traoré tegen het Algemeen Dagblad. "Je ziet ze wel eens voorbijkomen bij Ajax O12 of O13. De laatste keer dat ik de dubbele cijfers haalde met mijn team moet als kleine jongen ergens in Burkina Faso geweest zijn. Vijf goals maakte ik denk ik twee jaar geleden nog, bij Ajax Cape Town."

De spits had 'een beetje te doen met VVV', maar is blij met zijn glansrol in De Koel. Of hij dinsdag tegen Atalanta Bergamo in de Champions League nu ook start, weet hij niet. "Ik wil eerste spits worden en elke minuut die ik daarvoor krijg, probeer ik te gebruiken om de trainer de boodschap te sturen dat ik er klaar voor ben. Dat doen we allemaal en dat heb ik vandaag ook weer geprobeerd."

"Elke speler wil spelen. Ik ook", gaat Traoré verder. "Ik wacht op het moment en dan pak ik alle minuten die ik krijg om mezelf te laten zien." Dat lukte zaterdagmiddag alvast aardig. "Ik ben ontzettend blij met deze ongelofelijke wedstrijd en ongelooflijk trots dat ik onderdeel uitmaak van deze historische wedstrijd. Ik probeer zo door te gaan."

Ook voor de camera van de NOS reageert Traoré op de monsteroverwinning. "We waren boos na de nederlaag in de Champions League. Zij hadden een slechte dag en wij gaven alles. De trainer had ons ook gewezen op het belang van een goed doelsaldo, zoals de laatste twee seizoenen. Daarom willen we in elke wedstrijd veel scoren."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Moet Traoré nu dinsdag ook tegen Atalanta starten voor Ajax?

Ja
49%
Nee
51%
(1602 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws