Geïrriteerde Borst haalt uit na Ajax-Fortuna Sittard: 'Hij moet zich kapotschamen'

Geïrriteerde Borst haalt uit na Ajax-Fortuna Sittard: 'Hij moet zich kapotschamen'

01-11-2020 14:13
131

Pol van Boekel moet zich 'kapotschamen' na Ajax - Fortuna Sittard. Dat stelt Hugo Borst. De video-arbiter vertolkte een dubieuze rol in de Johan Cruijff Arena, vindt de analist en columnist.

Ajax won zaterdagavond met 5-2 van Fortuna Sittard, maar in de nasleep gaat het - mede door een veelzeggende tweet van de Limburgers - vooral over de arbitrage. Scheidsrechter Siemen Mulder werd bij het tweede penaltymoment van Ajax gecorrigeerd door Van Boekel, waarna de VAR juist niéts deed toen David Neres een natrappende beweging maakte tegen Jaroslaw Jach.

"Dan heb je een VAR en dan schopt er een Ajacied na, dan gebeurt er niets. Leg het mij uit, jongens. Het is niet erg, het is licht. Dat geef ik toe. Maar daar gaat het niet om, dit is de regel", reageert Borst geïrriteerd bij FOX Sports. Kenneth Perez is het daarmee eens. "Als je zo graag de regels wil naleven met die penalty, moet je hier ook aan de bel trekken als VAR."

Borst heeft geen idee hoe Reinold Wiedemeijer, die wekelijks de VAR-beslissingen toelicht bij FOX, de keuzes van Van Boekel wil verklaren. "Het is rood, want het is natrappen. Neres raakt hem ook nog. Ik kan werkelijks niks verzinnen. Daarom moet Van Boekel zich kapotschamen, dat hij hier niet Neres eraf stuurt. Kom op, Van Boekel kan alles terugzien! Natuurlijk heeft hij het gezien."