'Geld dat we terug zouden moeten geven is soms al uitgegeven, dat is dramatisch'

'Geld dat we terug zouden moeten geven is soms al uitgegeven, dat is dramatisch'

01-11-2020 22:27
64

Ronald Lubbers, voorzitter van FC Emmen, wil zo snel mogelijk publiek terug in de voetbalstadions. De preses van de Eredivisionist uit Drenthe stelt dat de kans op besmetting met het coronavirus in de buitenlucht bijzonder klein is.

Lubbers roept dan ook op om na te denken over een terugkeer van publiek in de stadions. "Ik denk dat er buiten geen risico is", zegt hij tegenover de NOS. "Er wordt nu geen onderscheid tussen binnen en buiten gemaakt en ik denk dat je daar iets aan zou moeten doen. We hebben ook al voorbeelden gezien van testen die dat uitwijzen. Volgens mij moeten we met dit virus leren leven en nu niet meteen de economie om zeep helpen."

Wedden

Meer odds

Daar is de voorzitter van Emmen bang voor. Als het seizoen wordt afgemaakt zonder publiek moet de club veel geld terugbetalen. "Dat zou dramatisch zijn. Wij voetballen voor het publiek, maar op het moment dat het hele seizoen voor lege tribunes gespeeld zou worden moeten wij geld terug gaan geven. Dat zijn inkomsten die al een bestemming hebben gevonden of zelfs al is uitgegeven. Dat geldt voor alle clubs: een klote-situatie."