Frenkie de Jong publiek bezit: 'Ik wil dan vrolijk doen, maar 't is wel privétijd'

Frenkie de Jong publiek bezit: 'Ik wil dan vrolijk doen, maar 't is wel privétijd'

02-11-2020 12:14 Laatste update: 14:56
58

Frenkie de Jong is dol op voetbal, maar heeft zijn bedenkingen bij de randverschijnselen die bij het wereldje horen, vertelt hij in een interview met het NRC. Een bekende voetballer is publiek bezit en zijn prestaties worden door iedereen openlijk besproken, heeft hij al ondervonden.

De Jong wordt soms aangeklampt en aangesproken op straat, vertelt hij. "Het kan soms best vervelend zijn als je met je vrienden, familie of vriendin over straat loopt en wordt aangesproken door mensen. Het is wel je privétijd, hè", vertelt hij. De Oranje-international uit Arkel wil zijn fans in die situaties echter niet teleurstellen. "Ik probeer altijd vrolijk te doen. Ik heb ermee leren omgaan."

De FC Barcelona-controleur vindt 'roem een van de weinige nadelen van het leven dat ik leid' en zou graag eens anoniem over straat gaan. Vrijwel iedere journalist en analist heeft echter een mening over hem, al neemt De Jong dat op de koop toe. "Geen voetballer heeft alleen maar fans, zelfs Messi en Ronaldo niet. Ik heb niet de illusie dat ik daarin anders ben. Dus kritiek op mijn persoon, daar heb ik geen moeite mee." Wel stoort hij zich af en toe aan de commentaren in de media. "Er is veel vraag naar. Maar soms zeggen mensen dingen die echt niet kloppen. Dan vind ik dat ze beter moeten kijken."