Transfernieuws van Atlético: Valencia laat wéér een steunpilaar vertrekken

Transfernieuws van Atlético: Valencia laat wéér een steunpilaar vertrekken

03-11-2020 12:28
15

Atlético Madrid heeft zich versterkt met Geoffrey Kondogbia. De 27-jarige middenvelder komt over van Valencia en tekent een contract voor 4,5 jaar bij Los Rojiblancos, zo maken de clubs uit de Primera División bekend.

Volgens Spaanse media is met de transfer zo'n elf miljoen euro gemoeid. Atlético mocht buiten de transferperiode om nog op zoek naar een vervanger voor de naar Arsenal vertrokken Thomas Partey, omdat The Gunners de transferclausule activeerden. 

Wedden

Meer odds

Kondogbia is de volgende speler die vertrekt bij Valencia, dat met Dani Parejo en Francis Coquelin al twee andere middenvelders naar Villarreal zag vertrekken. Bovendien ging toptalent Ferran Torres naar Manchester City en tekende aanvaller Rodrigo Moreno bij Leeds United. De club uit de sinaasappelstad roerde zich, ondanks negen vertrekkende spelers, zelf niet op de transfermarkt. De financiële situatie in Mestalla is namelijk zorgwekkend.

Kondogbia speelde sinds 2017 voor Valencia, die hem na een jaar op huurbasis voor ongeveer 22 miljoen definitief overnamen van Internazionale. Hij kwam dit seizoen tot dusver vijf keer in actie in La Liga. De hardwerkende middenvelder haalde onlangs nog uit naar voorzitter Anil Murthy, die de club volgens hem aan het 'vernietigen' is.