Wijndal klaar voor duel met La Liga-topscorer: 'Dat wordt een grote uitdaging'

Wijndal klaar voor duel met La Liga-topscorer: 'Dat wordt een grote uitdaging'

05-11-2020 07:20 Laatste update: 08:48
11

Owen Wijndal wacht donderdagavond de zware taak om Real Sociedad-aanvaller Mikel Oyarzabal uit te schakelen. AZ neemt het in de Europa League op tegen de huidige koploper van de Primera División en de linksback verwacht een zware wedstrijd.

Waar Wijndal bekend staat om zijn aanvallende kwaliteiten, zal hij zich tegen Sociedad waarschijnlijk vooral in defensief opzicht moeten onderscheiden. "Na het kijken van de beelden weet ik nog meer over 'm, maar wat ik nu al weet is dat hij Spaans international is en topscorer van La Liga", is Wijndal op zijn hoede op de persconferentie voor de wedstrijd. "Dat wordt een grote uitdaging."

Wijndal verwacht een zware wedstrijd tegen Sociedad, dat geroemd wordt om het aanvallende voetbal dat het op de mat legt in Spanje. "Als je kijkt naar het feit dat ze bovenaan staan in Spanje en naar de spelers die ze hebben, is het een hartstikke goed elftal. Natuurlijk heb je het liefst altijd de bal, zodat je kan aanvallen. Maar soms is de wedstrijd daar niet naar en als je met het team hartstikke goed verdedigt, kan je daar alsnog van genieten", sluit Wijndal af.

De wedstrijd tussen Sociedad en AZ begint donderdagavond om 18.55 uur.