Klaassen, Tadic en Promes loodsen dominant Ajax voorbij FC Utrecht

08-11-2020 14:03 Laatste update: 14:28
245

Ajax gaat de interlandperiode in als koploper van de Eredivisie. FC Utrecht was zondag een maatje te klein voor de dominante ploeg van Erik ten Hag: 0-3.

Ajax-thuis is voor FC Utrecht de wedstrijd van het jaar, maar door het lege stadion voelde dat geen moment zo. De Amsterdammers waren dominant en lieten de Utrechters geen moment in het spel komen, zonder grote kansen te creëren. Zakaria Labyad was wel dichtbij de openingstreffer, maar Maarten Paes stopte de inzet van de oud-speler van Utrecht.

Paes keerde terug onder de lat, nadat Thijmen Nijhuis in de laatste wedstrijden het vertrouwen kreeg van John van den Brom. Na diens vertrek naar KRC Genk gooide interim-trainer Rene Hake het weer over een andere boeg. Hake zag kort voor rust hoe Dusan Tadic nog de lat raakte.

Nadat Antony in de kleedkamer was achtergebleven met een hamstringblessure, wist Ajax na een uur spelen het overwicht eindelijk in de score uit te drukken. Dusan Tadic gaf een prachtige pass op David Neres, de Braziliaan trok de bal voor, Zakaria Labyad gaf onderweg een belangrijk tikje en Davy Klaassen haalde uit: 0-1.

FC Utrecht moest in de achtervolging, maar niet veel later gooide Ajax de wedstrijd definitief in het slot: Lassina Traoré versierde een strafschop, die werd verzilverd door Tadic. Na de 0-2 in Stadion Galgenwaard was het gedaan, al viel er in de blessuretijd nog een doelpunt. Invaller Quincy Promes bepaalde de eindstand op 0-3.

Ajax gaat de interlandperiode in als koploper van de Eredivisie. Vitesse kan bij een zege op FC Emmen langszij komen, maar de Arnhemmers hebben een veel minder doelsaldo.