'Hofland mag voorlopig opgelucht ademhalen na uitvoerig crisisberaad'

'Hofland mag voorlopig opgelucht ademhalen na uitvoerig crisisberaad'

08-11-2020 19:41 Laatste update: 19:49
40

Kevin Hofland blijft voorlopig aan als trainer van Fortuna Sittard, meldt De Limburger. De Limburgers speelden vrijdagavond met 2-2 gelijk tegen PEC Zwolle, wachten nog op hun eerste zege van het seizoen en gaan als nummer laatst de interlandbreak in: Hofland krijgt echter het voordeel van de twijfel.

De zevenvoudig Oranje-international drukte de afgelopen seizoenen als assistent-trainer al zijn stempel: sinds deze zomer heeft hij zijn trainersdiploma, waarna hij werd benoemd tot hoofdtrainer. De start van zijn eerste seizoen als eindverantwoordelijke is stroef verlopen: Fortuna pakte drie punten uit de eerste acht wedstrijden en staat samen met FC Emmen onderaan de Eredivisie.

Wedden

Meer odds

Eigenaar Isitan Gün twijfelde openlijk aan de positie van Hofland, meldde Voetbal International eerder dit weekend al. Volgens De Limburger is er op zaterdag en zondag crisisberaad geweest in Sittard: Hofland kan voorlopig echter opgelucht ademhalen. Het regionale medium benadrukt echter dat zijn toekomst 'aan een zijden draadje' hangt.

Voorlopig ziet het ernaar uit dat de hoofdtrainer na de interlandperiode alsnog mag proberen om Fortuna aan zijn eerste zege te helpen. Het programma van de hekkensluiter liegt er echter niet om. Eerst komt Feyenoord naar Sittard, daarna wacht de uitwedstrijd tegen Vitesse.