'Hofland zwaar onder vuur bij Fortuna: eigenaar Gün verliest vertrouwen in coach'

'Hofland zwaar onder vuur bij Fortuna: eigenaar Gün verliest vertrouwen in coach'

07-11-2020 14:19 Laatste update: 14:21
43

Kevin Hofland dreigt het slachtoffer te worden van een machtsstrijd bij Fortuna Sittard. De trainer ligt zwaar onder vuur na de teleurstellende prestaties van zijn ploeg de laatste weken en heeft zijn krediet bij eigenaar Isitan Gün verspeeld.

Dat meldt Voetbal International. Het 2-2 gelijkspel van vrijdagavond was de druppel voor Gün en diens vertrouwelingen. De Turkse eigenaar vindt dat Hofland niet genoeg uit het beschikbare spelersmateriaal haalt in Sittard. De ambities waren er voorafgaand aan dit seizoen bij Fortuna, maar na acht wedstrijden in de Eredivisie staan Hofland en zijn mannen op de laatste plaats met drie punten uit acht duels.

De band tussen Gün en Hofland is al langere tijd niet goed. De trainer was de afgelopen seizoenen al vaker kritisch op het beleid van de Limburgse club. Meestal intern, maar soms ook openlijk in de media. Voor de supporters van Fortuna is Hofland een clubicoon, voor Gün is hij niets meer dan een beginnend trainer die blij mag zijn kans als trainer bij Fortuna.

Met Ben Rienstra, Mats Seuntjens, Sebastian Polter, Emil Hanssen en Zian Flemming haalde Fortuna de nodige spelers naar de club, maar in defensief opzicht is het nog niet goed genoeg. De spelersgroep lijkt tijd nodig te hebben, maar het is nog maar de vraag of Hofland die tijd gaat krijgen. De spelersgroep staat voor zover bekend nog achter de trainer.