Hofland reageert op Fortuna-ontslag: 'Het klopt dat meer mensen het raar vinden'

Hofland reageert op Fortuna-ontslag: 'Het klopt dat meer mensen het raar vinden'

11-11-2020 12:52
63

Kevin Hofland vertrekt met opgeheven hoofd als trainer van Fortuna Sittard. De Limburger werd woensdagochtend ontslagen door clubeigenaar Isitan Gün, maar toch blijft de oefenmeester strijdbaar.

Enkele uren nadat Hofland het slechte nieuws te horen reageert de trainer in het Algemeen Dagblad. "Ik ben heel verdrietig en het doet me heel erg pijn dat me geen toekomst gegund is hier", zegt de 41-jarige Limburger. "Anderzijds kan ik zo'n ontslag heel goed relativeren. Er is niemand dood. Voor mijn gevoel ga ik hier door de voordeur weg."

De oefenmeester uit Heerlen had graag door gewild en werd negatief verrast door de Turkse eigenaar van de club. "Het klopt ook dat meer mensen het raar vinden. En persoonlijk had ik er nog alle vertrouwen in dat we met Fortuna snel weer zouden stijgen op de ranglijst. Maar goed, ik kan er nu toch niets meer aan veranderen."

Het dominante karakter van Hofland lijkt hem in de weg te hebben gestaan in Sittard. Een interview na de nederlaag tegen FC Groningen deed de wenkbrauwen fronsen. "Ik zeg waar het op staat, maar ik weet niet of dat de reden is dat ik weg moet. In dat bewuste interview liet ik mijn emoties gaan. Puur omdat ik zo baalde van die nederlaag. Misschien dat men dat niet vindt kunnen. Prima."