Veerman ook na Gravenberch-nieuws niet nodig bij Jong Oranje: 'Azor onderbelicht'

Veerman ook na Gravenberch-nieuws niet nodig bij Jong Oranje: 'Azor onderbelicht'

11-11-2020 21:43
34

Jong Oranje-bondscoach Erwin van de Looi heeft Joey Veerman opnieuw links laten liggen. De veelgeprezen sc Heerenveen-controleur behoorde in eerste instantie al niet tot de selectie en werd ook niet opgeroepen nadat Ryan Gravenberch door mocht schuiven naar het grote Oranje.

Van de Looi koos voor FC Groningen-collega Azor Matusiwa. "Jullie zeggen dat Joey het heel goed doet. Daar ben ik het wel mee eens. Alleen: ik denk dat jullie onderbelichten hoe Azor het doet bij FC Groningen. Die speelt ook een heel sterk seizoen. Dus wat dat betreft hij net zo goed de kans", verklaart hij in gesprek met FOX Sports. "Matusiwa is aanvoerder van FC Groningen, dat het heel goed doet en waar hij een belangrijke rol in speelt. Lijkt me prima om hem te selecteren."

Wedden

Meer odds

Noa Lang, vaste gast in de Jong Oranje-selectie, is ook buiten de selectie gelaten. "We spelen vaak met twee diepe spitsen en twee jongens daarachter, als valse tienen. We hebben nu gekozen voor Kadioglu, Gakpo, Kluivert en Dilrosun. Daar is gewoon veel concurrentie", aldus Van de Looi, die geen contact heeft gehad met de aanvaller van Club Brugge. "De ene doe ik dat wel, de andere keer doe ik dat niet. Ik heb een prima relatie met Noa, we weten wat we aan elkaar hebben."