Slot ziet z'n spelers aan het werk bij Oranje: 'Vond hem uitstekend spelen'

Slot ziet z'n spelers aan het werk bij Oranje: 'Vond hem uitstekend spelen'

15-11-2020 20:05
23

Arne Slot zag Owen Wijndal opnieuw goed spelen voor het Nederlands elftal. De AZ'er kreeg van bondscoach Frank de Boer wederom een basisplaats.

"Tegen Spanje was hij ook al goed, maar vanavond vond ik hem ook uitstekend spelen. Heel Oranje speelde goed", zegt Slot bij Rondo op Ziggo Sport, vlak na de wedstrijd Nederland - Bosnië.

"Ik denk dat ze allemaal de kwaliteiten hebben om in het Nederlands elftal te spelen, maar je bent ook afhankelijk van concurrentie", zegt Slot over de geselecteerde AZ'ers Wijndal, Calvin Stengs en Marco Bizot. "De linksbackpositie is een positie waar niet de allergrootste spelers spelen, dus kan Owen daar hartstikke goed invallen. Ik denk dat hij het afgelopen jaar heeft laten zien dat hij een heel hoog niveau kan halen, met name in grote wedstrijden."

"In de eerste wedstrijd was het nog even wennen, maar het spel van AZ speelt hij ook hier", zegt Youri Mulder. "Je ziet hem er steeds overheen gaan. Hij was in het begin nog een beetje verlegen, maar dat is wel zijn kracht. Toen hij er net inkwam bij AZ, dacht ik: wat is dat nou? Het was een trein die er dertig keer overheen gaat. Een openbaring, een back die zichzelf aanvallend zo vaak in stelling bracht."