'Fouten' rond dood van Maradona: 'Crimineel, ambulance deed er een half uur over'

'Fouten' rond dood van Maradona: 'Crimineel, ambulance deed er een half uur over'

Gepubliceerd: donderdag 26 november 2020 om 15:15do 26-11-2020 om 15:15

Laatste update: vrijdag 27 november 2020 om 14:58vr 27-11-2020 om 14:58

Matías Morla, de advocaat van Diego Maradona, wil dat er een onderzoek wordt ingesteld naar het personeel dat de Argentijnse ster moest verzorgen. Volgens hem zijn er grote fouten gemaakt rond de dood van Pluisje.

Woensdagmiddag overleed Maradona aan de gevolgen van een hartaanval. Morla is des duivels over de wijze waarop zijn cliënt en vriend werd behandeld. "Onverklaarbaar dat er gedurende twaalf uur niemand van het verzorgend personeel niemand naar hem omkeek", zegt hij in een persoonlijk statement. "Een ziekenwagen deed er meer dan een half uur over om ter plaatse te komen. Dat is criminele idioterie!"

De advocaat zegt dan ook een onderzoek in te stellen naar de gebeurtenissen op de sterfdag van de Argentijn. "Dit kan ik niet zomaar laten gebeuren en ik zal er dan ook voor zorgen dat dit tot de bodem onderzocht zal gaan worden. Zoals Diego altijd tegen me zei: 'Jij bent mijn soldaat. Handel zonder genade'."

In het statement staat Morla ook stil bij zijn verdriet. "Ik voel in mijn hart het heengaan van een vriend die ik tot de laatste dagen van zijn leven heb mogen eren met mijn loyaliteit en gezelschap. Ik heb persoonlijk afscheid van hem kunnen nemen en ik hoop dat de wake een intiem moment mag worden. Hij was geweldig, de beste voetballer die er ooit geweest is en een eerlijk mens. Rust in vrede, mijn broer."

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Matias Morla (@matiasmorlaok)

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws