Atalanta-coach Gasperini tevreden: 'Zou groot succes zijn Ajax uit te schakelen'

Atalanta-coach Gasperini tevreden: 'Zou groot succes zijn Ajax uit te schakelen'

Gepubliceerd: woensdag 2 december 2020 om 00:12wo 02-12-2020 om 00:12

Laatste update: woensdag 2 december 2020 om 00:13wo 02-12-2020 om 00:13

Atalanta Bergamo-trainer Gian Piero Gasperini is blij dat zijn ploeg zich een goede uitganspositie heeft kunnen verschaffen in aanloop naar het duel met Ajax. De Italianen hebben de tweede plaats in Groep D van de Champions League overgenomen na een 1-1 gelijkspel tegen FC Midtjylland.

"We zijn nog niet gekwalificeerd, maar we gaan naar Amsterdam met een klein voordeel", laat Gasperini weten in gesprek met Sky Sport Italia. "Aan het begin van de groepsfase waren we blij geweest met deze situatie richting de laatste wedstrijd. Het zou een groot succes zijn om Ajax uit te schakelen."

Gasperini zag dat zijn ploeg tegen Midtjylland de nodige moeite had om de kansen af te maken. Na negentig minuten spelen stond er een 1-1 eindstand op het scorebord. "In deze periode doen we het in de verdediging en op het middenveld erg goed, maar we hebben moeite in de aanval. We zijn niet scherp genoeg. We creëren kansen, gelukkig maakte Romero een prachtig doelpunt. Misschien ga ik hem wel in de spits zetten!"

Niet veel later gaat de focus weer op Ajax. "Het is goed dat we een punt voorsprong hebben, dat is een klein voordeel ten opzichte van Ajax", sluit Gasperini af.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws