'Ajax is echt het visitekaartje van het Nederlandse voetbal, echt perfect'

'Ajax is echt het visitekaartje van het Nederlandse voetbal, echt perfect'

Gepubliceerd: woensdag 2 december 2020 om 21:40wo 02-12-2020 om 21:40

Laatste update: woensdag 2 december 2020 om 21:41wo 02-12-2020 om 21:41

René van der Gijp heeft niets dan lof voor Ajax. De Amsterdammers zijn 'het visitekaartje van het Nederlandse voetbal', aldus de Veronica Inside-analist.

Ajax verloor weliswaar van Liverpool (1-0), maar Van der Gijp is onder de indruk. "Ajax is echt het visitekaartje van het Nederlandse voetbal", begint hij in de studio van SBS6. "Als je tegen de kampioen van Engeland speelt en je houdt je zo goed staande, dan is dat razend knap."

Het was een kwestie van pech dat Ajax niet minimaal een puntje meenam uit Engeland, betoogt Gijp. "Ze hebben toch twee, drie, vier mogelijkheden gehad waarvan ik dacht: nou, die zijn niet makkelijk. En Huntelaar had hem er natuurlijk gewoon in moeten koppen. Maar Ajax speelde echt perfect."

Van der Gijp ziet een belangrijk verschil met de historische Champions League-campagne van het seizoen 2018/2019. "Dat jaar steeg iedereen boven zichzelf uit, ging nergens over. Nu waren de twee buitenspelers (Antony en David Neres, red.) niet eens in heel goeden doen, maar houdt je je nog zo staande. Ajax had met afstand het beste van het spel hebben tegen Liverpool."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws