Liverpool legt Wolves eenvoudig over de knie: Wijnaldum schiet schitterend raak

Liverpool legt Wolves eenvoudig over de knie: Wijnaldum schiet schitterend raak

06-12-2020 22:06
13

Liverpool heeft mede dankzij een fantastisch doelpunt van Georginio Wijnaldum afgerekend met Wolverhampton Wanderers. Op Anfield, waar tweeduizend toeschouwers welkom waren, werd met 4-0 gewonnen.

Caoimhin Kelleher, midweeks nog de grote held bij Liverpool door als basisdebutant zijn doel schoon te houden tegen Ajax, stond ook tegen Wolves in de basis en zag dat zijn ploeg het voor rust redelijk lastig had met de gasten uit Wolverhampton. Er was een slippertje van Conor Coady voor nodig om de ban te breken: de ervaren verdediger ging onder de bal door en Mohamed Salah pakte het cadeautje gretig uit: 1-0.

Na rust ging het een stuk gemakkelijker voor Liverpool en in minuut 58 beleefde Wijnaldum zijn 'finest moment'. De middenvelder zag kans om uit te halen en schoot de bal onhoudbaar in de kruising, waarmee de marge werd verdubbeld en The Reds in veilige haven waren. Joël Matip maakte even later de derde treffer voor de thuisploeg en het slotakkoord kwam op naam van Sadio Mané.

De driepunter is van groot belang voor de ploeg van trainer Jürgen Klopp. Liverpool blijft in het spoor van koploper Tottenham Hotspur, dat eerder op zondag de North London Derby van Arsenal won (2-0), en bezet nu op doelsaldo de tweede plaats.